The following URL is not valid… during a demo. Oh man…

I was demoing SharePoint to one of our clients recently and banging on about how good the InfoPath forms were. I said – "It takes a couple of minutes to get a form from the InfoPath client to the MOSS web site. Watch this…"

Up pops a dialog – The following URL is not valid: http://myfabulousdemo/w00t etc…

infopath_invalid_url[1]

Oh, ok – let me just confirm my Loopback adapter is running… yes… and that I have the site correct… yes… and that there’s a root site (a site that can be referenced like this http://myfabulousdemo)… yes… hmmm…

Well if I was able to show you how easy it was to publish an InfoPath form, then you would see a very similar interface to this one… and so on.

It turns out that restarting the "System Event Notification" service (and as an added dependency bonus, the COM+ system Application service) makes it work. Thanks edwin!

Cheers all!

Advertisements

About Brad Saide

I'm a SharePoint consultant. I'm also slowly going bald, seem to have a permanent spare tyre around my waist and enjoy socialising with friends over a beer or 10. The last 2 may possibly be related. Started working with SharePoint when the first version was in limited beta release (participated in the Technology Adoption Program while at Woolworths) and have been committed to the adoption of the technology as a business enabler ever since.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s