Monthly Archives: October 2011

Setting up UNC Path Mapping with Pass-through Authentication in IIS 7 and 7.5 (Windows 2008 and 2008R2)

Just closed off an interesting exercise with my current client – We had to set up a SharePoint site and work out a way to easily manage files stored on a Network Share. These files are secured and only accessible … Continue reading

Posted in Uncategorized | 4 Comments

User Profile Sync not picking up changes / new users from Active Directory in SharePoint

Problem: A division at my current client has recently rebranded itself, included changing all email addresses. We’ve built them a new site using SharePoint 2010, however we noticed the user information was not reflecting the revised email addresses… User Profile … Continue reading

Posted in Uncategorized | 3 Comments

SharePoint 2010 – User profile – event id 1004 and 1001 –

Had some errors appearing during Profile Sync which even Spence has not got logged anywhere… While I’m not sure why the problem appeared and I cannot make it reappear, it’s an easy problem to fix. The Problem: Errors were appearing … Continue reading

Posted in Uncategorized | 3 Comments

Plan for host-named site collections (SharePoint Server 2010)

I’m a big fan of host-named site collections. There are a couple of extra things you need to be aware of when using them, but they allow you to scale your farm to greater size, while allowing your sites to … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Use A Records for SharePoint Sites When Using Kerberos |

OMFG how many times must this happen in one project?! SharePoint (actually .NET Framework) does not work properly for Kerberos security resolution if you try and use CName records. Also they are a bad idea for a site anyway… because … Continue reading

Posted in Uncategorized | 2 Comments

Restarting the SharePoint Foundation Web Services service on the WFE to bring back a missing IIS URL

Had a problem where the Web app service in Central admin was stuck on starting and they had to be restarted because one of the URL’s SharePoint was supposed to be serving went off the air… nothing was appearing in … Continue reading

Posted in Uncategorized | 1 Comment

Restarting the SharePoint Foundation Web Services service on the WFE to bring back a missing IIS URL

Had a problem where the Web app service in Central admin was stuck on starting and they had to be restarted because one of the URL’s SharePoint was supposed to be serving went off the air… nothing was appearing in … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment